DAMESMODE TRENDS ZOMER

top bonjour roze soaked in luxury

DAMESMODE TRENDS ZOMER

Voorjaar zomer 2018 gaat op de catwalk én in de straat fris van start. Bij de jeans vrouwen zet de trend van een wijder silhouet door. De kleding krijgt een sporty look dankzij details uit de sportfashion.

AMBACHTELIJK

De pasvormen lopen van heel wijd en recht naar kort en recht. Complete jogging outfits in sweat denim of echte denim stoffen. Vintage, aangepast, en gerepareerd dat is wat we veel gaan zien. Verschillende kledingstukken worden doorsneden en weer aan elkaar zijn gezet. Gaten worden gerepareerd met non-denim materialen. Het recyclen blijkt een grote inspiratiebron hierbij.

TUMBLR GENERATIE

Tumblr is zeer populair en gebruikt door een groep creatieve en hippe mensen die zich beeldend uit omtrent hun gedrevenheid. Gevolg is expressieve mode die lijkt te zijn geknipt en geplakt. Geometrische kleurblokken worden afgewisseld met fotoprints van alledaags afbeeldingen.

NIEUW UNIFORM

Nieuw uniform gaat voor eenvoudig. Denim in drie kleuren. Bijna Wit, een geblekte indigo blauw en een donkere denim. Met voor de mannen opgerolde toelopende broekspijpen. Voor de vrouwen mag het wijd, wijder, wijdst zijn, denk aan broekpijpen van extreem wijd tot recht maar ook aan broekroken en lange rokken. Om het uniform gevoel te versterken de top ook graag in hetzelfde materiaal en pasvorm, zoals wijde shirts en lange parka vormen. Een denimtrend van top tot teen.

SPORTY

Technische sportmaterialen gecombineerd met een natuurlijke look & feel. Half openen materialen in tops en jassen laten een vaag beeld zien van de prints en andere onderliggende stoffen. De kleurkaart loopt van wit en kleurloos, tot pasteltinten en de warmere roze, paarse en gelen.

STORYTELLING

Een mix van sport en straatcultuur. Geïnspireerd op krijgshaftige dessins vermengd met een hiphop straatgevoel én basketbal. Gelaagde zwart wit en mesh-achtige stoffen. Extra lange T-shirts, sweaters en blousons geven een langer silhouet.

JUNGLE STORM

De bloem- en bladprints nemen dit thema in bezit als of het een overweldigende junglestorm is. Veel bloemen, bladeren en fruit en cactus-fotoprints worden op een originele manier gecombineerd met geometrische patronen. Items als leggings, sweatpant en anoraks zorgen in combinatie met technische en lichte materialen voor het juiste sportingrediënt.

NIEUWE IDEEËN

Het hectische dagelijkse leven vinden we terug in de mode. De wereldinvloeden en het gemak waarmee we nieuwe ideeën omhelzen zijn zichtbaar in de kleding die we dragen. De catwalk heeft dan ook niet teleurgesteld. Net zomin als de nieuwe collectie dat in onze Nummer Zestien Stores zal doen.

SPANNENDE COMBINATIES IN MATERIALEN EN STOFFEN

In de dames zomer 2016 modecollecties vindt je vooral spannende combinaties in materialen en stoffen. Zoals prachtige metallic jasjes met fotoprints, opengewerkte breisels, suèdine broeken en rechte jurkjes met opgestikte zakken. En de onregelmatige structuur van linnen is helemaal terug van weggeweest. De natuur heeft in al zijn facetten invloed op de mode. Uitvergrotingen van natuurprints, zoals bladeren en bloemen zien we veel terug in rokken en lange jurken. De kleuren die hierin een rol spelen zijn –niet verrassend- alle nuances groen, terra, goud, koperaccenten en zachte poedertinten. Wat deze mode echt bijzonder maakt is de vaak kleine, maar opvallende, accenten van kant of geperforeerd leer, zakjes, riempjes en nieuwe toepassingen van franjes op kleding.

OUTFITS UIT 1 KLEUR

Tegenhanger hierop zijn de zomer collecties die juist rust in de garderobe brengen. Mooie romige kleuren die zacht en warm tonen. Outfits die uit 1 kleur in verschillende nuances bestaan. Zeker niet saai, juist door het gebruik van leer met perforaties en verschillende lagen over elkaar. De kleuren aubergine, bijna wit-roze, camel en koper spelen in deze stijl een belangrijke rol. Contrasterend aan deze rust en eenvoud zijn exotische en etnische prints. Arabische, maar ook Zuid-Amerikaanse invloeden zijn daaraan debet.

IBIZA STIJL

biza speelt nog steeds een grote rol in het modebeeld in Nederland. Niet altijd extreem uitgesproken, maar de laid-back sfeer is altijd aanwezig. Kleuren zijn apricot, lichtgeel, lila en natuurlijk alle tinten blauw en wit. En uiteraard zijn er de batikprints. In deze stijl is opengewerkt, kant en franje heel opvallend aanwezig.

VIJFTIGER JAREN RETRO PRINTJES

Onmisbaar bij het krijgen van het echte zomergevoel: de retroprintjes en de stijl van de jaren vijftig. Strepen, dots, wijd uitlopende broekspijpen en Kennedy-jurkjes. Typische kleuren die passen binnen deze stijl zijn rood-wit-blauw en zwart-wit.

CULOTTE MODEL NIEUWE PASVORM

Hot items voor deze zomer zijn de ‘terug-van-weggeweest’-tuinbroek, maar dan wel de stoere jeansversie met opgerolde pijpen. De culotte (driekwart broek met wijd uitlopende pijpen die valt als een rok) en de nette pantalonshort. Wederom de lange rok of jurk tot op de enkel die we vorige zomer al in onze harten hebben gesloten. En ook een korte of lange blazer met contrasterende top mag dit zomer niet in de kast ontbreken.

INSPIREER, VERRAS, BELEEF EN ONTDEK

Laat je bij de Nummer Zestien Stores en online op www.nummerzestien.eu Inspireren en verrassen en beleef en ontdek zelf deze en alle andere stijlen. Onze modeadviseurs kennen onze collecties en de trends als geen ander. Op basis van jouw wensen weten wij precies welke items daarin passen en goed bij elkaar combineren.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.